Bu site artık güncellenmemektedir, içerisindeki bilgiler eski olabilir.
Sitenin güncel hali için www.cmpe.boun.edu.tr adresini ziyaret edin.

CmpE RSS'e Abone Ol
Güncel haber bulunmuyor...

Anasayfa / CmpE Hakkında / Tarihçe

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kronolojik Kilometre Taşları :

• 1976 : Temel Bilimler Fakültesi (şimdiki adı Fen Edebiyat Fakültesi) içerisinde Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programı açıldı.
  • 1982 : Mühendislik Fakültesi içerisinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü kuruldu. Bölüm programı IEEE / ACM ortak program komitesi isterlerine göre hazırlandı. Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programı'na öğrenci alımı donduruldu.
  • 1986 : Bilgisayar Mühendisliği lisans programı ilk mezunlarını verdi. Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programları başlatıldı.
  • 1988 : Lisansüstü programlarının da açılması ile hızla büyüyen Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgi İşlem Merkezi'nden, kuzey kampusta yapımı yeni tamamlanan Eğitim Teknolojisi Binası'na taşındı. Bölüm aşağıda kısaca özetlenen ve dönemine göre ileri sayılabilecek imkanlarla eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmenin yanısıra Üniversite geneline de bilgisayar eğitimi ve PC laboratuar hizmeti vermeye başladı :
    • Tüm üniversitenin kullanımına açık toplam 60 adet PC ile donatılmış ,biri bilgisayar destekli derslik olarak düzenlenmiş 5 adet PC laboratuarı .
    • "Yazılım Mühendisliği" ve " Donanım" eğitim laboratuarları.
    • "Yapay zeka", "Bilgisayar Destekli Tasarım" ve "Robotik" araştırma laboratuarları.
    • 7 terminalli PDP 11/23 bilgisayarının hizmet verdiği "Minibilgisayar Laboratuarı"
  • 1992 : Lisans ve lisansüstü dersleri revize edildi , servis dersleri yeniden düzenlendi. Toplam öğrenci sayısı, 57 si lisansüstü öğrenci olmak üzere 360 a ulaştı.
  • 1998 : Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ABET uluslararası akreditasyon sürecinden geçerek uluslararası eğitim kalitesini belgeledi.
  • 2003 : Dört yıllık Üniversite / Yüksek Okul mezunlarını Bilişim sektörüne kazandırmak amacı ile Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans 2. Programı açıldı.
  • 2004 : Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. kez ABET akreditasyon sürecinden başarı ile geçerek programın uluslararası kalitesini koruduğu belgelendi.
  • 2006 : Eğitim Teknolojisi Binasının yeni normlara göre depreme dayanıklı olarak güçlendirilmesi ve modernizasyonu çalışmaları tamamlandı. Öğretim kadrosu 19 tam zamanlı 8 yarı zamanlı öğretim üyesi ve 21 Araştırma görevlisine ulaşan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Hisar Kampus'taki geçici yerleşkesinden yeni modern binasına geri döndü.
  • 2010: ABET Akreditasyonu yenilendi.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Adres: 34342 Bebek, İstanbul, TÜRKİYE
Telefon: +90 212 359 4523-24 (Sekreterlik: ETA) Faks: +90 212 287 2461
genel bilgi: infocmpe.boun.edu.tr   site yöneticisi: webmastercmpe.boun.edu.tr